Vad du än gör, så gör du fel.

Lite så känns det på jobbet just nu.
Vad jag än gör, så göra jag inte rätt.
Saknar vi en faktura vill hon att vi ringer efter den, men när jag bad om en kopia idag så var det fel med "för vi får ju faktiskt fakturorna av kunden även om det tar lite tid".
Så jag vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på.
Det är lite tröttsamt när hon är på sitt humör redan när hon kommer till jobbet, eller när jag kommer beroende på vem som är där först den dagen. Dagen blir så jäkla lång och det är spänt och jätte jobbigt.
Jag vågar inte säga nått. När det är nått fel så erkänner jag alltid att det är jag, bättre att stå för det direkt, och det suckas och stirras och suckas lite mer och sen sitter hon tyst en halvtimme. En lång halvtimme då jag knappt vågar andas än mindre säga nått. 
Sen hjälpte det inte idag att hon fick ritningsförslag på ny lokal för oss som kommunen kommit med.
Först var hon fly förbannad för att alla rummen var så små och att hon trodde de ville ha in alla företagen på samma ställe. Men fick lugnat sig lite när hon pratade med kommunen och fick veta att det var bara till oss och att ritningen bara var ett förslag och att kontoren kan se annorlunda ut.
Då var hon glad och planerade kontor, tills vi upptäckte mitt fel jag gjort. Ett fel som var ett fel, inte ett fel som var fel för stunden. Då var hon tyst och jag trodde att min chans att få följa med och titta på lokalen hade gått.
Men jag fick följa med ändå.
Fast väl på plats sjönk humöret igen för lokalen var mycket mindre än vad de sagt och allt kändes väldigt litet och ihoptryckt. Plus att stället måste totalrenoveras från golv till tak. Tydligen läcker det in och det är mögel och sånt.
Trevlig ställe.
Så då var hon sur ett tag till. Blev lite bättre när vi väl fick ätit lunch vid halv tre och hon fick köpt oss ett par semlor.
Sista timmarna gick i snabb takt men det enda jag sitter och funderar på är vad jag har gjort för fel nu då när hon suckar. Så jag kunde inte vara där ifrån snabbt nog!
Jag vet att hon är stressad över att vi inte hunnit börja med så många bokslut som hon velat och jag vet att jag gör fel ibland. Dock inte med mening och jag är inte den enda. Men lite kan hon ju försöka hålla i det där humöret.
Det värsta är att så här kommer det vara nu fram till maj, då bokslut och deklarationer är färdiga.
Det är långtid att sitta på jobbet med dålig självkänsla och spänd atmosfär.
 
Men det är bara att gå dit och le och hoppas på att den andra dagen blir bättre, nått annat vet jag inte vad jag ska göra. Fick order på att inte bli sjuk idag. Kollegan var hemma dålig igår och idag är hennes vanliga lediga dag och vi vet inte om hon kommer imorgon. Så när jag fick toknysen idag och nästan började rinna fick jag ett "våga inte bli sjuk du med nu!". Lite sagt med glimten i ögat men även med en hel del allvar.
Så det vågar jag inte. Även om jag kanske i en liten del av mig önskar det. Fast det får man inte säga högt.
 
Nej, ville bara gnälla av mig lite. Nu blir det sängen och sova så jag orkar med ännu en dag.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fy fan va jobbigt du måste ha det på jobbet:( stackare!! Går det inte prata med henne? Kramen

2013-02-12 @ 22:37:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0